BERSUNAT

bebudak b

Bersunat bagi lelaki adalah prosedur pembedahan yang melibatkan pembuangan separa atau sepenuhnya bahagian kulup (prepuce) pada zakar (penis).

Read more...

KHATAN DAN GENERASI

sunat001

Bersunat menggunakan ‘Clamp method’ adalah teknik sunat tertua yang pernah diamalkan oleh manusia sejak beribu tahun dahulu. Tanpa ada ubat bius dan .

Read more...

Sunat Dewasa

dewasa

Sunat untuk dewasa adalah lebih mencabar kalau dibandingkan dengan sunat untuk kanak-kanak. Sebab itu lah kebanyakan sunat dilakukan dari umur baru lahir ...

Read more...

KERAK EMAS SDN BHD

corporate

Kerak Emas Sdn Bhd (KESB) adalah pengedar tunggal kepada ‘patended’ produk alat pakai buang untuk berkhatan yang bernama Alisklamp bagi pasaran 10 negara di Asia iaitu Malaysia, Indonesia, Singapore, Thailand, Brunei, Cambodia, Vietnam, Taiwan, Philipine dan Papua New Guinea.

KESB adalah sebuah syarikat berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dan produk ‘Alisklamp’ sendiri telahpun berdaftar dengan `Malaysia Device Bureau’ dari Kementerian Kesihatan Malaysia bagi memasuki pasaran diMalaysia.

KESB Medicare Sdn Bhd adalah anak syarikat kepada KESB yang dilantik untuk bertanggung jawab bagi pemasaran produk Alisklamp di malaysia termasuk Sabah dan Sarawak serta di Negara Asia yang lain.

Konvensional vs Klamp

Go to top